fredag 13 november 2020

Info om Covid-19

Hej

 

Det finns nu konstaterad Covid-19 smitta hos en elev på Mandaskolan i år 1-3. Eleven är hemma och har varit så sedan drygt en vecka.

 

  • Rektor ansvarar för att smittspårning på skolan sker i enlighet med aktuella riktlinjer.
  • Berörda vårdnadshavare till barn som varit i nära kontakt med eleven kommer att kontaktas för att vara extra uppmärksamma på symtom.

 

Vi fortsätter arbeta med att hålla verksamheten i gång så normalt som möjligt och vidtar även ytterligare åtgärder.

 

  • Matsalen är nu ommöblerad så att elever i år f-6 respektive 7-9 sitter åtskilda vid olika områden och tar bröd, smör och mjölk vid olika stationer. Vi har även öppnat en vägg så att det blir ett enkelriktat flöde i matkön även vid backning.

 

  • Vi kommer att handhålla hygienartiklar så att barnen kan torka av sin plats när man ätit. Detta behöver introduceras med barnen innan vi ställer fram det. Vi hoppas på att den nya möbleringen och flödet medför ett ökat avstånd bland barnen och en tryggare och trivsammare miljö.

 

  • Vi har köpt in mängder med desinfektionsspray och handsprit. Alla bordsytor i klassrum och på fritids torkas av dagligen av personalen, detta har pågått under hela våren.

 

Vi är mycket kort om personal, då alla är försiktiga och stannar hemma vid symtom. När vi inte räcker till har fsk-åk 2 slagit samman sin verksamhet i fritids lokaler. Det finns gott om utrymme att vara på både inne och ute.

 

Alla lärare och övrig personal hjälps åt så att klasserna får undervisning och tillsyn.

 

Vi hoppas detta snart vänder. Till dess…

 

Håll i, håll ut HÅLL AVSTÅND!

Ta hand om er!

Lisa Spegel, rektor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 Hej därhemma! Ännu en vecka med era fantastiska barn har gått.  Vi fortsätter att jobba och ha det mysigt tillsammans, smekmånaden i gruppe...